Kunstzinnige begeleiding

“Art is the journey of a free soul”. Alev Oguz

Kunstzinnige begeleiding is een ervaringsgerichte, non-verbale coachingsvorm waarbij creativiteit wordt ingezet om gedachten, gevoelens en emoties te uiten en een plek te geven. Het accent ligt op ‘spelen’, ontspanning en plezier hebben in het scheppend bezig zijn.

Je werkt met verschillende materialen, denk hierbij aan verf, klei, wol, of kralen. Door te doen, te kijken, afstand te nemen, dichterbij te komen, te voelen en te symboliseren, creër je een overzicht dat kan leiden tot nieuwe inzichten.

Waarom kunstzinnige begeleiding?

Kunstzinnige begeleiding is een hele fijne manier om je gevoelens te uiten en te verwerken, maar ook om te ontspannen. We leven het grootste gedeelte van ons leven in ons hoofd. Maar vaak kunnen we onze zorgen en problemen niet oplossen met ons denken, en is het zaak om op een ander niveau te gaan werken. Met behulp van kunstzinnige begeleiding kan je verbinding maken met jezelf. Je gaat creëren vanuit je hart en je intuïtie, in plaats van uit je hoofd. Zo kunnen mooie processen en inzichten ontstaan, die je helpen om meer te ontspannen en veerkrachtiger te worden.

Je gaat niet praten en denken, maar doen en ervaren. Zo wordt het mentale omzeild en krijg je meer zicht op je onbewuste. Het zal je verrassen wat zich op deze manier wil onthullen.

Je hoeft overigens geen ervaring te hebben met creatieve en kunstzinnige werkvormen. Iedereen kan creëren en het enige wat je nodig hebt is een open en nieuwsgierige houding.

Neem contact op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. 

José Löhr, Praktijk voor TRE®, Adem coaching, Kunstzinnige begeleiding & Persoonlijke retreats